[ad_1]
اگرچه پدیده خورشید گرفتگی در 20 اردیبهشت ماه رخ می دهد، اما این پدیده در ایران قابل مشاهده نیست و در کشور ما با تاریکی آسمان رخ می دهد.
مهندس مسعود عتیقی، مدیرعامل انجمن نجوم آماتوری ایران در گفت وگو با ایسنا، گفت: وی خسوف و ماه گرفتگی را از جمله رویدادهای مورد توجه رصدگران آماتور به ویژه عکاسان نجومی دانست و گفت: افراد کمی قادر به رصد این پدیده جذاب آسمانی هستند.
وی ادامه داد: روز شنبه 30 اردیبهشت ماه گرفتگی جزئی رخ می دهد که در قسمت کوچکی از قطب جنوب و نیمه جنوبی آمریکای جنوبی و همچنین اقیانوس آرام قابل مشاهده است اما متاسفانه در ایران دیده نمی شود.
عتیقی خاطرنشان کرد: ماه گرفتگی از ساعت 18:45 به وقت محلی آغاز و تا ساعت 22:38 به وقت گرینویچ پایان می یابد.
مدیرعامل انجمن نجوم آماتوری ایران با اشاره به جزئیات این پدیده نجومی تصریح کرد: زمانی که ماه گرفتگی بین زمین و خورشید قرار می گیرد، ماه نور خورشید را خنک می کند و سایه کوچک ماه به صورت تکه تکه می افتد. از زمین
هندسه گرفتگی
وی افزود: ماه گرفتگی یا گرفتگی در انواع «جزئی»، «کامل»، «حلقهای» و «حلقهای کلی» با توجه به سطح پوشیده شده توسط ماه رخ میدهد و بدیهی است که ماهگرفتگی در زمان ماه جدید رخ داده است. در هر ماه قمری ما به دلایل علمی خسوف نداریم.
عتیقی یادآور شد: فاصله تکرار هر ماه گرفتگی ساروس (دوره) نامیده می شود و حدود 18 سال و 11 روز و 8 ساعت است. اما همانطور که گفته شد، حداقل دو گرفت در سال و به ندرت حداکثر پنج خورشید گرفتگی که متعلق به ساروهای مختلف است، رخ می دهد.
وی خورشید گرفتگی 20 اردیبهشت ماه سال جاری را متعلق به ساروس 119 و شصت و ششمین ماه گرفتگی از 71 خورشید گرفتگی در این مدت دانست.
مدیرعامل انجمن نجوم آماتوری ایران با تاکید بر اینکه در این ماه گرفتگی خورشید در صورت فلکی بره (حمل کننده) قرار دارد، گفت: برای رصد ماه گرفتگی باید از عینک مخصوص و استاندارد استفاده کرد تا خورشید را در چشم مشاهده کرد. و فیلترها (فیلتر). ) به ویژه در انواع مایلار و شیشه یافت می شود که در تجهیزات رصد و عکاسی استفاده می شود.
عتیقی گفت: دیدن مستقیم خورشید برای چشم بسیار خطرناک است.
انتهای پیام
Source link